Nu är det dags att vässa pennan för Ariton Förlags trettonde novellantologi. Vare sig du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken.

vinterTemat för novellantologin med titeln ”Över en vinterfika” är livsförändring. Vi söker berättelser om människor som står inför ett vägskäl eller en vändpunkt. Berättelser om uppbrott, längtan efter något nytt eller en ofrivillig livsförändring (t ex arbetslöshet, sjukdom eller separation).

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. Åtminstone en del av handlingen ska utspela sig över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse. Det spelar heller ingen roll var fikastunden äger rum. Det kan lika gärna vara hemma, på ett café eller personalrummet som i skogen, bensinmacken eller korvkiosken.

Eftersom titeln är ”Över en vinterfika” ska berättelsen utspela sig under vintern. Det kan exempelvis vara berättelser som utspelar sig inför jul- och nyårshelgerna när många bävar inför att umgås med släkten eller de obligatoriska nyårslöftena. Det kan också vara berättelser om istappar, lovikavantar, snöbollskrig, pulkaåkning, kamineld eller annat som hör vintern till.

För att vara med i uttagningen behöver vi ha din novell till e-post info@ariton.se senast 30 maj 2016.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling och sund livsstil. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fem webbtidningar, webbradio och webb-tv.

Petra Ariton
Förlagschef

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *